Navigare

Primul magazin Kaufland în Chișinău

01.05.2022

O importantă companie germană va investi în Moldova 300 de milioane de euro în următorii ani şi va crea două mii de locuri de muncă. Mai exact, vor fi deschise 20 de supermarketuri în mai multe localităţi din ţară, iar jumătate din produsele de pe rafturi vor fi autohtone.

„Ideea expansiunii în Republica Moldova s-a născut acum 5 ani. Inițial, am stabilit să începem cu 3 magazine la Chișinău, iar apoi să mai deschidem cel mult alte 6 magazine pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi ne gândim deja la deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, la construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani. Acest lucru se datorează și faptului că pe lângă parteneri de încredere și calitatea extraordinară a construcțiilor, am găsit și un climat investițional extrem de bun și un cadru juridic sigur care este comparabil cu cel al altor state membre UE din Europa de Est”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România & Moldova.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a transmis un mesaj prin care a subliniat importanța venirii unui asemenea companii mari europene în Republica Moldova. „Aceasta este o dovadă că Acordul de Asociere și Liber Schimb dintre Uniunea Europeană și Moldova crează condiții pentru extinderea comerțului reciproc, dar și pentru intrarea în Republica Moldova a investitorilor europeni, aducând în acest mod locuri de muncă noi, noi oferte, noi investiții, dar de asemenea și servicii mai bune pentru clienții moldoveni”, a subliniat Peter Michalko.