Navigare

Trei rezidenți noi la ZAL Chișinău

01.06.2022

Trei companii importante, Micasa International, Only Nuts & Fruits și Compozit-Pro, s-au alăturat Zonei Antreprenoriatului Liber din Chișinău. Investițiile lor inițiale vor însuma peste 1,7 milioane de lei.

Micasa International și Only Nuts & Fruits au activitatea de sortare, ambalare, etichetare și alte operațiuni similare cu mărfuri în tranzit pe teritoriul vamal al Moldovei, în timp ce Compozit-Pro este specializată în producția industrială. Datorită noilor rezidenți, vor fi create cel puțin 50 de locuri noi de muncă în ZAL Chișinău, iar salariul mediu va fi de 10,5 mii de lei. Volumul de vânzări planificat este de 4,7 milioane de dolari.

ZAL Expo-Business-Chișinău a fost înființată acum 25 de ani. La moment, este una dintre cele mai mari 3 zone economice libere din Moldova: reprezintă mai mult de 16,1% din volumul total al investițiilor atrase de zonele economice libere ale țării.

În prezent, ZAL „Expo-Business-Chișinău” a ajuns să numere peste 56 de rezidenți din 11 țări, inclusiv companii cu capital străin precum – Fujikura Automotive MLD, Equip-Test, Sobro-Grupși etc, care au efectuat investiții de peste 74 milioane de dolari și au creat peste 1600 de locuri de muncă.