Navigare

Ecologizarea școlilor

06.06.2022

Proiectul „Dezvoltarea Competențelor Ecologice pentru Ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și Promovarea Învățământului Dual pentru elevi”, implementat în premieră în instituţiile de învăţământ din capitală în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022 – a ajuns la final. Au fost premiați reprezentanţi ai 22 de școli finanțate care au implementat proiecte de ecologizare „Școala Orașului Verde”. La concurs au aplicat 64 de şcoli din capitală.

Astfel, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Competențelor Ecologice pentru Ecologizarea școlilor publice din municipiul Chișinău și Promovarea Învățământului Dual pentru elevi” au fost obținute rezultatele:

  • Circa 5 000 de cadre didactice și manageriale din instituțiile de învățământ primar și secundar, extrașcolar și special, publice din municipiul Chișinău, au fost încadrați în procesul de formare și instruire
  • 400 de cadre didactice au fost certificate ca formatori în domeniul ecologizării şcolilor
  • Circa 50 000 de elevi din școli beneficiare ale proiectului au fost implicați în activități de ecologizare
  • Peste 5 000 de elevi din instituțiile de învăţământ secundare ciclul I și II, extrașcolare și speciale din municipiul Chișinău, cât și alți tineri interesați, care au participat la Târgul pentru elevi „Testează-ți meseria”